Veel gestelde vragen

Bij Tactic Benelux krijgen wij veel verschillende soorten vragen omtrent onze producten, het gebruik en de mogelijkheden. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van onze meest gestelde vragen. Onze meest gestelde vragen pagina updaten wij regelmatig. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je simpelweg wat extra advies en informatie hebben omtrent de mogelijkheden bij Tactic Benelux? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen jou graag verder op weg!

Na een krachtige voorbereidingsfase eind 2019, zijn Duursport en Tactic Benelux (voorheen Just Cycle Sportswear) een intensieve samenwerking gestart in 2020. Sportvoeding en kwaliteit custom sportswear gaan hand in hand. Duursport, Tactic Benelux (voorheen Just Cycle) en hofleverancier Tactic uit Girona zullen samen intensief de Nederlandse markt gaan betreden.

Tactic Benelux is als jong bedrijf vanaf 2016 bezig op het gebied van eigen ontwerp sportkleding, met focus op wielerkleding. Het bedrijf zocht een partner met aanvullende diensten en een mooi netwerk in de sportwereld. Duursport en Tactic Benelux vonden elkaar door passie voor sport, service en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De mogelijkheden om eigen wielerkleding, hardloopkleding en triathlonkleding te ontwerpen zijn zeer uitgebreid. Wij staan persoonlijk voor je klaar om een stijlvol ontwerp te maken voor je. Heb je al een ontwerp of idee, dan gaan we daar met onze ontwerpers mee aan de slag. Wij doorlopen dit proces nauwkeurig met je. Het ontwerp van fietskleding, de juiste maatvoering van fietsshirts en fietsbroeken, de keuze voor de Hard Day, Sunny Day of Prof lijn, zijn bepalend voor jouw uiteindelijke resultaat en fietsbeleving. Belangrijk om daar persoonlijk bij te worden geholpen met advies en ondersteuning. Neem persoonlijk contact op met Nick of vraag een offerte aan.

Een offerte vraag je makkelijk digitaal aan. Hulp nodig bij je offerte? Neem snel contact op met Nick of Richard. Hij weet alles van onze collectie en levertijden. Hij vertelt je ook graag wat de mogelijkheden zijn bij het ontwerpen van kleding in de stijl van je club of bedrijf. Bellen of skypen kan ook op +31 (0)6 20 77 64 67

Het ontwerpen van jouw eigen sportkleding werkt in 4 duidelijke stappen.

Stap 1: je kiest uit de collectie de voor jou passende lijn en bekijkt alle opties.

Stap 2: je ontvangt snel een passende offerte.

Stap 3: wij ontwerpen voor jouw wielerkleding gratis een 3D design. Voor het passen van de juiste maat zijn er passets beschikbaar. Je kunt ook altijd op locatie in Noordwijk langskomen.

Stap 4: met een goedgekeurd design en de juiste aantallen/maatvoering wordt een offerte opgemaakt. Na akkoord en aanbetaling van 50% start de order in productie.

Stap 5: met een directe lijn tussen Tactic Benelux in Noordwijk en TacTic Sport in Girona rijd je in ‘no-time’ weg in je nieuwe tenue. TacTic, onze hofleverancier, heeft een eigen fabriek voor snelle afhandeling binnen 6-7 weken.

Eigen ontwerp sportkleding wordt op maat naar jouw smaak en stijl gemaakt in de fabriek van TacTic Sport in Girona. Collectiekleding is trendy en kwalitatief top materiaal in standaard designs en dus niet aan te passen. Zie onze webshop voor de collectiekleding van TacTic.

De levertijd van eigen ontwerp sportkleding is 6 tot maximaal 7 weken. Deze tijd meten we vanaf moment dat 50% van de order is aanbetaald tot het moment dat de kleding wordt afgeleverd op het afleveradres. Het komt eigenlijk nooit voor dat deze normtijd niet wordt gehaald. Belangrijk is wel dat de samenwerking en communicatie in het ontwerpproces goed verloopt en er tijdig wordt aanbetaald.

Wij werken met diverse lijnen. Iedere lijn staat garant voor kwaliteit. De Sunny Day lijn is custom fietskleding ontworpen voor recreatief gebruik. De custom fietskleding voor heren uit de Hard Day collectie is ontworpen voor professioneel gebruik. Voor dames is een aparte lijn. De custom fietskleding uit de Prof collectie is ontworpen voor professioneel gebruik en de beste prestaties

Het rijden op gravelwegen op een MTB of gravelbike is aan een snelle opmars bezig. Bekijk het aanbod van de MTB Gravelbike wielerkleding.

Ook de accessoires kunnen helemaal naar de wensen van jouw team worden vormgegeven. Neem ze mee in je offerte als je kleding uit de Sunny Day of Hard Day of Prof collectie bij ons aanvraagt.

Een goede zeem maakt het verschil. In al onze kledinglijnen is het mogelijk om te variëren in het type zeem dat gewenst is. Belangrijk is om vooraf na te gaan wat voor type rijder of sporter je bent en hoe hoe je lichaam is gebouwd. In overleg kunnen wij de beste zeem adviseren en inpassen in je eigen wielerkleding. Bekijk hier onze uitgebreide zemen collectie.

In de afgelopen jaren hebben wij diverse teams, verenigingen en ploegen gesoigneerd de weg op mogen sturen. In samenspraak met de opdrachtgever, hebben wij als Tactic Benelux en de designers van TacTic Sport designs gemaakt die gezien mogen worden. Eigentijdse opzet, waarbij de sponsoren en/of logo’s op een juiste wijze tot hun recht komen.

Wat is de beste manier om je wielerkleding te wassen. Daarover hoor je zoveel verhalen dat het soms een beetje onduidelijk wordt. Daarom zet Tactic Benelux de do’s en de don’ts van het wassen van wielerkleding voor je op een rij in de blog; Wielerkleding wassen doe je zo!

Om reële prijzen te kunnen handhaven, incl. het inzetten van eigen ontwerp voorstellen houden wij vast aan het minimale aantal van zes items. Het gaat dan om 6 dezelfde items, dus 6 broeken, 6 jacks of 6 shirts.

Nabestellen kan altijd. Om de kosten per item te kunnen bewaken werken wij met de staffel van met een minimale bestelhoeveelheid van 6 dezelfde items. Bijvoorbeeld 6 shirts of 6 broeken in het gewenste eigen ontwerp.

Een compleet nieuw design, of heb je al een idee? Onze ontwerpers gaan er direct mee aan de slag. Je ontvangt een 3D design voor de juiste beleving van jouw toekomstige tenue. Bij het plaatsen van een order hoef je geen designkosten te betalen. Plaats je geen order dan zijn wij helaas genoodzaakt 150 euro in rekening te brengen.

Wij werken intensief samen met Duursport en zijn te vinden op De Scheysloot 51, 2201 GN Noordwijk. Van maandag tot vrijdag is er van 09.00 tot 17.00 altijd iemand die je kan helpen. Het verdient aanbeveling om vooraf een afspraak te maken met Nick Toonen op +31 (0)6 20 77 64 67