Just Cycle Nieuws, Link in Bio, Nieuws

Tactic Benelux slaagt cum laude bij kledingtests Nederlandse tijdschriften

Met een bijzonder tevreden gevoel ontving Tactic Benelux deze week de rapportcijfers op zijn collectiekleding van twee vooraanstaande Nederlandse wielertijdschriften. Zowel Fiets! als Bicycling waardeerden de handgemaakte wielerkleding van Tactic en gaven hoge cijfers. Fiets! checkte onze bruine Pure-broek en Colors-shirt, terwijl de laatstgenoemde een setje uit onze signature-collectie testte.

Fiets! was buitengewoon te spreken over de ventilatie van de collectiekleding. ‘Echt een aanrader’, ‘bij warm en koud weer blijf je op temperatuur’ en noemde set ‘flitsend, waardoor je je gelijk sneller voelt’.

Ze noemen de combinatie van de bruine wielerbroek en het oranje fietsshirt ‘gewaagd, maar in onze ogen een succes’. ‘De afwerking is stijlvol, en de dunne stof onder de oksels zorgt ervoor dat het shirt uitstekend ventileert’. De uiteindelijke score leverde Tactic Benelux een 8,1 en een plaats bij de best-geteste wielersetjes voor 2021 op.

Bicycling was eveneens zeer te spreken over de zomerkleding van Tactic. Ze herkenden gelijk de ‘aerodynamische pasvorm gemaakt van super-end materialen die voor veel compressie zorgen’. Daarnaast noemde Bicycling de zeem van de signature broek ‘geniaal’.

Het tijdschrift kreeg een donkerblauwe fietsbroek uit de Pure-lijn en een beige fietsshirt uit de Signature-lijn toegestuurd en stelden: ‘De truitjes uit deze lijn kenmerken zich door de mooi aansluitende pasvorm, het gebruik van anatomisch gesneden panden gemaakt van super stretchy lycra en mesh.’

‘Wij kregen een second-skin gevoel. En zijn fan.’

Over de broek: ‘Ook na een lange afstand, blijft die lekker zitten. Wat daaraan bijdraagt is de zeem. Deze wordt geleverd door Elastic Interface, DE fabrikant voor zemen in de fiets industrie.’

De geteste producten zijn allemaal unisex en verkrijgbaar in onze webshop. Daarnaast is Tactic Benelux dé leverancier van zelfontworpen wielerkleding.