Uncategorized

Orange Seal Off-Road Team

Terwijl in België het openingsweekend op de weg op de planning stond, werd afgelopen weekend in Banyoles de eerste grote internationale MTB wedstrijden gereden. Eén van de teams die aan de start stonden van de zware en snelle wedstrijd is het Amerikaanse Orange Seal Off-Road Team, dit jaar volledig uitgerust in TACTIC kleding. We zijn trots om aan boord te komen als sponsor van dit dynamische team.

De ploeg bestaat uit een basis van 4 renners, maar gedurende het seizoen zullen er enkele interessante gastrenners meerijden. Het Amerikaanse paar Savilia Blunk en Cole Paton zal het MTB-programma leiden als zowel een select aantal gravelraces. Voor de gravelraces doet het team beroep op Dennis van Winden. De Nederlandse renner reed vorig jaar al voor het team en zal ook het hoofd van de prestaties zijn voor het Europese programma. De laatste renner is Maddex Thiel, de jonge Amerikaan die al mooie resultaten heeft neergezet, maar zijn plek in het team vooral zal gebruiken om te genieten van de ervaringen en om zijn carrière gestaag verder uit te bouwen.

Twee dingen over Orange Seal Off-road Team vielen ons op en herinnerden ons aan onszelf, dat ze voor een relatief klein team altijd goed in de mix zitten met de grote teams. Dat ondanks de toenemende verschuiving naar specialismen in de verschillende cross country mountainbike disciplines, de renners van Orange Seal niet in één discipline willen strijden.

Het team heeft een focus op XCO en zal deelnemen aan de UCI XCO races, maar ze voelen zich ook aangetrokken tot races als de Volcat, een tweedaagse etappekoers aan de Costa Brava (die Cole en Savilia wonnen), Unbound Gravel en The Belgian Wafel Ride.