Nieuws, Uncategorized

John Knoops Tweewielers primeur op gebied van Tactic-kleding

John Knoops Tweewielers is een van de eerste Nederlandse winkels die vandaag de dag Tactic-kleding in de etalage heeft hangen. Na een prettige kennismaking in Girona, tevreden consumenten over zelfontworpen wielerkleding en goede reacties op de zomer- en wintercollecties was de beslissing om intensiever met Tactic samen te werken snel gemaakt.

John Knoops tweewielers

John Knoops tweewielers ontwierp ook een eigen tenue met Tactic Benelux

Puk Knoops van John Knoops Tweewielers was in september 2019 met een aantal collega’s in Girona waar de klik met Tactic gelijk tot stand kwam.

Custom wielerkleding

“We kwamen via Equipe Girona, onze thuisbasis voor fietsvakanties, in contact met Tactic. Vervolgens hebben we hun sociale media in de gaten gehouden. Dat overtuigde ons om langs te gaan bij de fabriek in Girona”, zegt Knoops.

Daar kregen Puk en zijn collega’s een rondleiding. “Ik was behoorlijk enthousiast”, zegt hij. “Het plezier dat de werknemers in het produceren van custom-wielerkleding hadden, de communicatie, en de aandacht voor de details van zelfontworpen kleding, maakte indruk.”

Goede reacties op zelfontworpen fietskleding

Eenmaal terug in Nederland legde Knoops opnieuw contact met Tactic. “We hebben de mogelijkheden besproken”, weet hij nog. “In eerste instantie alleen voor custom-fietskleding. Daarna zijn we ook begonnen met collectiekleding.

Een aantal werknemers bezochten de winkel van Puk en John Knoops. De Tactic-medewerkers zagen dat zowel de custom-kleding als de wielerkleding uit de collecties goed in de smaak vielen. “Vanwege de goede reacties hebben we tegenwoordig de complete Tactic-collectie in de winkel hangen”, zegt Knoops.

Zelf wielerkleding ontwerpen

Hij vindt met name de prijs-kwaliteitverhouding zeer goed. “Dat is ook waar onze consumenten het meest enthousiast over zijn. Het contact met Nick Toonen en met de medewerkers van Tactic in Girona is perfect. Dat is eveneens een bijzonder groot pluspunt, met name als we wielerkleding ontwerpen en bestellen.”

Knoops kijkt uit naar een verdere en intensievere samenwerking op het gebied van de collectie- en custom-wielerkleding. “Het is een leuk en snel proces met Tactic Benelux, van zelf ontwerpen tot de wielerkleding in de winkel ontvangen. We hebben een uitstekende partner in elkaar gevonden.”

John Knoops Tweewielers.