Just Cycle Nieuws

Hoe kies ik een goede fietsbroek?

Bij Tactic Benelux kun je terecht voor de beste service en kwaliteit als het gaat om zelf ontworpen wielerkleding. Maar waar let je op bij het ontwerpen van een fietsbroek? In dit blog gaan wij in op de keuze van een goede fietsbroek. Welke keuzes heb je in soort en ontwerp, wat zijn verschillen tussen zomer en winter fietsbroek, maar ook heel belangrijk welk type zeem kies je?

Welke keuze heb je bij het kopen van een fietsbroek?

De ontwikkeling van fietsbroeken staat niet stil. Tactic Benelux voor sporters door sporters. Onze fietsbroeken worden continue getest en wij streven naar perfectie. Innovatie is belangrijk en ons wedstrijdteam test alle materialen en stoffen uitvoerig.

Op dit moment kies je zelf te ontwerpen broeken uit de collectie Prof, Hard Day of Sunny Day. Zie ook de superieure fietsbroeken in onze webshop met collectiekleding.

De verschillen van type fietsbroeken op een rijtje:

Lijn Uitleg
Prof

 

PERFORMANCE

Deze broek is nieuw en voldoet aan de allerhoogste eisen. De fietsbroek ontworpen voor de veeleisende (wedstrijd) fietser, met goede compressie en unieke sigmagrip systeem. Deze broek geeft goede ondersteuning en comfort in de onderrug
Hard Day

SLIM FIT

De broek voor de veeleisende fietser, met compressie pasvorm en unieke sigmagrip systeem
Sunny Day

 

REGULIER

De ideale broek voor alle type fietsers, het heeft een reguliere pasvorm zodat dit voor bijna iedereen lekker zit. De goed omsluitende lycra zijpanelen zijn uit één stuk gemaakt, dit zorgt voor een ideale pasvorm en de unieke Sigmagrip zorgt ervoor dat de broek perfect op zijn plaats blijft zitten.

 

Het verschil tussen de zomer en winter fietsbroek?

Natuurlijk is een zomerbroek kort en te dragen met beenstukken. Een winterbroek is lang en uit één stuk gewatteerd en deels waterafstotend. Onze lange broeken bieden ook flexibiliteit rond de knie. Dit geeft een comfortabel gevoel. Een korte broek draag je normaal gesproken boven de 15 graden buitentemperatuur. Tussen de 10 en 15 graden adviseren wij beenstukken. Onder de 10 graden wordt overgegaan op een lange winterbroek.

Beenstukken zijn dunner en geven meer flexibiliteit dan een winterbroek. Daarnaast zijn ze makkelijk uit en aan te trekken bij variaties in de temperatuur. Eenvoudig op te rollen en op te bergen in een achterzakje.  Koude knieën kunnen leiden tot blessures. Zorg daarom voor een goede bedekking met beenstukken of bij echt lage temperaturen met een lange fietsbroek.

Fietsbroek in eigen ontwerp?

Passend bij je shirt zijn onze fietsbroeken met eigen logo’s geheel zelf te ontwerpen. Wij adviseren en kijken mee om er een uniek en mooi design van te maken. Zie hier enkele voorbeelden van klanten die je voor zijn gegaan. Wij houden rond het kruisgedeelte een effen kleur aan met standaard lycra’s. Dit geeft de juiste compressie, integratie van de zeem en biedt kwaliteit ter voorkoming van slijtage.  Het zij- en achterpaneel zijn volledig te bedrukken. In overleg geven wij advies afhankelijk van het ontwerp om doorschijnen van het lichaam te voorkomen.

Antislip in de pijp van de fietsbroek

Onze broeken kenmerken zich door conisch gesneden pijpen met sigmagripper. Dit om optimale pasvorm te creëren met aan de binnenkant  het unieke Sigmagrip systeem (anti-slip silicone).Het voorkomt ook dat het uiteinde van de broek gaat oprollen. Met onze fietsbroeken rijd je er dus altijd strak en gesoigneerd bij. TIP! belangrijk is ook de manier van aantrekken om het juiste comfort te creëren en de huid goed contact te laten maken met de zeem. Rol hiervoor de uiteinden van de broek eerst op, trek de broek aan, zak door je knieën en hurk door tot je de zeem goed voelt in het kruis. Daarna rol je de pijpen af en doe je de bretels aan.

Welke zeem kies je in de fietsbroek?

Wij hebben een nieuwe verbeterde collectie zemen. Er is opnieuw gekeken naar de behoeftes van onze klanten, waarbij ervaringen zijn opgedaan op diverse niveaus en uit vele landen. Elk model biedt een optie voor een bepaalde profiel fietser of triatleet. De keuze van een zeem is persoonlijk net zoals er vele type zadels zijn. Het blijft voor veel fietsers een ware zoektocht, maar gelukkig zijn er wat handige richtlijnen en kunnen we onnodige zadelpijn voorkomen. Voor tochtjes onder de drie uur hebben wij een basismodel met een dichtheid van 40kg/m3.  Naarmate je langere tochten maakt en meer comfort wil wordt de dichtheid van het schuim in de zeem hoger. Voor onze topper de King gaat dit naar een maximum van 120kg/m3.

Kies de beste zeem bij je zelfontworpen fietsbroek!

Compressie in de fietsbroek

Onze broeken stretchen en bewegen mee met je spieren. De stof sluit strak aan om je benen en voelt daardoor aan als een tweede huid. Met speciale compressietechnologie van de stof wordt het spierherstel al tijdens de rit ondersteund. Onze fietsbroeken hebben geen bies zoals andere broeken, maar lopen conisch af. Dit voorkomt irritatie door stiksel, voorkomt het oprullen van de broekspijpen en geeft comfort en een gesoigneerde “look”.

Ben jij klaar om je eigen fietskleding te ontwerpen en te bestellen? Twijfel niet en vraag direct je offerte aan!