Hard Day Collectie - Just Cycle
Just Cycle Nieuws

Hoe ontwerp ik mijn eigen wielerkleding?

Dat je bij Tactic Benelux terecht kunt voor de beste kwaliteit en service als het gaat om zelf ontworpen fiets-, hardloop- en triatlonkleding, wist je natuurlijk al. Maar hoe werkt dat ontwerpen van wielerkleding ? In dit blog gaan wij in op de manier waarop wij samen met jou als klant komen tot een uniek ontwerp van jouw unieke sportkleding.

Want wie wil er niet in zijn eigen wielerkleding rijden? Altijd mooi om samen met collega’s of vrienden eenheid van tenue te hebben en de “vlag van je bedrijf” of team te laten zien. “Showing the flag!”.

Zelf wielerkleding ontwerpen

Start met een goede intake! Wij starten het liefst met een telefonisch intake of bezoek aan ons bedrijf in Noordwijk. Hierbij bespreken we jouw wensen en ideeën. In een samenspel zullen we kijken naar jouw behoeften en ook van onze kant laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo begint het ontwerpen van jouw fietsshirt & fietsbroek met een klantgerichte interactieve ervaring waarin we elkaar beter leren kennen en inspiratie wordt opgedaan. Je kan ook altijd voorbeelden van ontwerpen meenemen of laten zien. Ook wij delen onze kennis graag!

Wielerkleding met eigen logo’s ontwerpen

Als er een globaal beeld is van het design worden de logo’s aangeleverd. Dit kunnen bedrijfslogo’s zijn, maar ook andere afbeeldingen. Belangrijk is dat de bestanden per mail of wetransfer worden aangeleverd in format Ai of EPS.  Dit garandeert de juiste kwaliteit en voorkomt teleurstellingen over de kwaliteit van het eindproduct. Ook wordt op dit moment een keuze gemaakt uit de Professional, Hard Day of Sunny Day collectie, maar ook de hardloop en triatlon collectie. En vergeet niet, indien nodig, de juiste zeem te selecteren om zadelpijn te voorkomen!

Wie maakt het design van het ontwerp?

Onze designers in Girona maken persoonlijk voor jou het design van jouw unieke wielerkleding. Wij houden vanuit Tactic Benelux altijd 1 op 1 contact met jou om ervoor te zorgen dat we jouw ontwerp uniek en naar wens laten zijn. Dit doen we door de eerste versies digitaal en in 3D te delen en te bespreken. Hierbij zullen wij duidelijk zijn in ons advies, maar ben je als klant altijd koning en eindbeslisser op het ontwerp. Wil je in je handen voelen en zien hoe het eindresultaat wordt, dan kan in overleg worden gekozen voor het maken van een voorbeeld- of kleurendoek.

Hoe lang duur de productie van eigen ontwerp wielerkleding?

Het ontwerpen van kleding is meestal in 4-5 interactieve sessies gereed. Als het ontwerp is goedgekeurd, duurt het 6 weken voordat jouw eigen ontwerp wielerkleding is gemaakt en bij ons gereed is voor verzending. De uiteindelijke beleefde levertijd wordt dus ook bepaald door de doorlooptijd van het hele ontwerpproces.

Waar wordt de wielerkleding geproduceerd?

In het familiebedrijf Tactic in Spanje Girona wordt met aandacht voor kwaliteit en service gewerkt aan jouw order. Dat kan hardloopkleding, wielerkleding of eigen ontworpen triatlonkleding zijn. Desgewenst maken we foto’s van het productieproces en kan je transparant zien wat er allemaal bij komt kijken om jouw eigen ontworpen sportkleding te maken.

Wie gingen jouw voor?

Hieronder enkele voorbeelden en voor een uitgebreider overzicht zie ook de informatie over ons familiebedrijf Tactic in Girona.

Ben jij klaar om je eigen fietskleding te ontwerpen en bijpassende zeem te bestellen? Twijfel niet en vraag direct je offerte aan!