Hollandse Limes Classic 2021
Just Cycle Nieuws, Link in Bio, Nieuws

Fiets mee over de Romeinse Limes, eindelijk een evenement dat wel doorgaat!

Dit jaar wordt de Hollandse Limes Classic, hét fietsevenement in het Groene Hart, omgedoopt tot een @home-editie. Tactic Benelux is zoals elk jaar de trotse partner van het evenement. Ga op zaterdag 10 juli vanuit huis op ontdekkingstocht over de Romeinse Limes. 

Langs deze grens van het voormalige Romeinse Rijk zijn nog verschillende vondsten te bewonderen. Iedereen kan meedoen op een gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 30, 65 of 110 kilometer.

Hollandse Limes Classic 2021

Hollandse Limes Classic 2021

Waarom meedoen?

  • Een unieke route langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk
  • Een startpakket t.w.v. €45,- met daarin de gekozen route, diverse waardebonnen en STREEK-producten
  • Romeinse vondsten bewonderen op verschillende historische locaties. Bekijk wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Een echt Romeins kopje koffie drinken bij Ipse de Bruggen
  • Verschillende lekkernijen proeven van lokale boeren langs de route
  • Een heerlijke actieve dag erop uit
  • Volledig coronaproof, iedereen fietst op eigen gelegenheid

Win een nieuwe fiets

Jouw startbewijs is ook direct je ticket voor de loterij. Dit betekent dat jij als deelnemer  kans maakt op de prachtige Limes fiets ter waarde van €1000,- . De winnaar maken we tijdens het evenement, op 10 juli, bekend. De fiets wordt aangeboden door STOUT.BIKE!

Tactic Benelux Hollandse Limes Classic 2021

Tactic Benelux Hollandse Limes Classic 2021

Routes

Iedereen kan meedoen op een gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 30, 65 of 110 kilometer. De route start je vanuit huis.

Eindelijk: een toertocht die in 2021 wel doorgaat!

De Ontdekkingstocht (30 km) is een dag vol plezier, ontdekken, beleven en leren over onze bijzondere geschiedenis. Een actieve dag erop uit voor het hele gezin. Jong en oud, iedereen kan meedoen! Voor de meer ervaren fietsers, die het leuk vinden om een aantal uur onderweg te zijn, is er de Streekroute (65 km). Deze brengt je over de grens van het voormalige Romeinse Rijk en langs verschillende overblijfselen uit die tijd. Tot slot is er Victorious, de route van 110 kilometer, speciaal voor de meer ervaren wielrenner die een lekker dagje op de fiets wil zitten.

Kies je voor de langste afstand, zorg er dan voor dat je met een goeie fietsbroek aan de tocht begint, bijvoorbeeld eentje uit de nieuwe, 2021-collectie van Tactic Benelux.

Meedoen

Het inschrijfgeld voor deze @home-editie van de toertocht bedraagt €20,- . Naast het startpakket én een geweldige dag maak je dus ook kans op een nieuwe fiets (t.w.v. €1000,-). Schrijf je hier in.