Just Cycle Nieuws, Link in Bio, Nieuws

Creativiteit krijgt de ruimte bij het ontwerpen van jouw eigen wielerkleding

In de loop der jaren heeft wielerkleding zich razendsnel ontwikkeld. Kwaliteit van de zemen, de manier van bedrukken en de hoeveelheid opties om wielerkleding te ontwerpen zijn in rap tempo verbeterd. Als buitenstaander raak je al gauw het overzicht kwijt. Tactic Benelux heeft al die jaren de ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten gehouden.

Samen fietskleding ontwerpen: de kledinglijn, patronen en kleuren

Oneindig veel mogelijkheden creëren keuzestress omdat het maken een keuze wellicht lastiger is. Durf je voor je eigen stijl te gaan? Welke kleuren vind je mooi en matchen die kleuren bij elkaar? Kies je voor een levendige uitstraling met veel verschillende kleuren of kies je voor een rustige uitstraling met bedekte kleuren? Passen de kleuren bij de logo’s op jouw wielerkleding?

Oneindigheid brengt soms onzekerheid en daarom helpen we jou graag. Onze specialisten wachten op jou om jouw droom tot werkelijkheid te brengen.

Geeft sponsoren ruimte op je zelfontworpen wielerkleding

De oneindige mogelijkheden om wielerkleding te bedrukken bieden een unieke kans om wielerkleding te sponsoren. Als sponsor kun je reclame maken via wielerkleding. Het biedt je de kans op een sportief imago waar jezelf van kunt genieten, omdat je zelf kunt fietsen in je eigen ontworpen wielerkleding.

Hoe zichtbaar jouw logo moet zijn hangt af van jouw wens. Het logo kan op allerlei plekken worden gezet, op de wielerkleding, maar ook op petjes, overschoenen en op arm -en beenstukken.

De beste plekken voor sponsoren op custom wielerkleding:

  • De borst, de schouders, de rug en de zijkanten van je wielershirt
  • De achter- en zijkant van je wielerbroek
  • De zij-, voor- en rugkant van je windjack
  • De zijkanten van je been- en armstukken

Wij geven jou advies over het aantal logo’s, de kleuren van het logo en de combinatie van kleuren van de wielerkleding. Tenslotte wil je dat het logo gelezen wordt. Op de juiste manier zal het resultaat fantastisch zijn.

  • Tip: Wist je dat je sponsoring BTW aftrekbaar is?

Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een wielerbroek

De kleur van de wielerbroek is vaak zwart en dat heeft een reden. Een voordeel van een zwarte fietsbroek is dat die goed combineert bij alle andere kleuren. Ook zie je vlekken minder snel op een donkere kleur. De zijkant en achterkant van de broek kunnen overigens wel een andere kleur hebben dan zwart.

Waarom ontwerpen veel bedrijven, sportclubs en organisaties een zwarte wielerbroek?

  1. Een zwarte fietsbroek matcht met nagenoeg alle kleuren wielershirts.
  2. De zeem in de wielerbroek is minder goed zichtbaar bij een donkere kleur
  3. Vlekken zijn nagenoeg onzichtbaar op zwarte wielerbroeken
  4. Zwart is al decennia lang de meest gangbare kleur voor wielerbroeken

Hoe wordt je wielerkleding bedrukt?

Vroeger werd sportkleding bedrukt middels de ‘zeefdruktechniek’ waarbij de letter op de stof gedrukt worden. Bij rekbare kleding gaan die letters gauw scheuren en dat willen wij niet. Wielerkleding bedrukken op die manier behoort tot het verleden.

Tactic in Girona, waar Tactic Benelux zijn kleding laat produceren, is up-to-date met deze techniek. Tactic heeft namelijk zijn eigen fabriek en beschikt over moderne machines die razendsnel wielerkleding in hoge kwaliteit laten bedrukken.

Tegenwoordig wordt wielerkleding bedrukt met de sublimatie techniek en die zorgt ervoor dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om je eigen wielerdroom werkelijk te maken.

De sublimatietechniek

Wielerkleding is rekbaar en gemaakt van polyester. Om deze stof te bedrukken wordt gebruik gemaakt van een techniek die de letters niet op de stof drukt, maar de letters in de stof drukt. Deze techniek wordt de sublimatietechniek genoemd en die biedt oneindig veel mogelijkheden voor jouw creativiteit omdat niet alleen alle logo’s, maar ook alle kleuren kunnen worden gedrukt. De mogelijkheden zijn eindeloos en bieden de mogelijkheid jouw eigen stijl tot expressie te brengen.

Jij hoeft niet langer te wachten, wij wachten op jou.

Zet de stap naar perfectie en laat je creativiteit stromen. Wij zorgen ervoor dat die in goede en kleurrijke banen wordt geleid en dat jij zeer spoedig kunt fietsen in jouw eigen gemaakte wielerkleding.