Just Cycle Nieuws, Link in Bio, Nieuws

Bicicletas Sin Fronteras

Samen met Bicicletas Sin Fronteras (Fietsen zonder Grenzen) werkten we samen en hebben we een speciale editie shirt gemaakt. Een shirt dat hun Bicycles for Education-project helpt, gericht op het ter beschikking stellen van fietsen als vervoermiddel voor schoolgaande kinderen in Senegal. Hun opvallende gele fietsen staan al buiten de scholen op het platteland van Senegal, waar ze een positieve invloed hebben op het onderwijs en de levenskwaliteit van jonge Senegalese schoolkinderen.

De Yakaar Welo Jersey, wat zich vertaalt naar Hoopvolle Fiets, is een unieke limited-edition shirt gemaakt voor Bicicletas Sin Fronteras. Het ontwerp kenmerkt tinten uit het West-Afrikaanse land-schap in contrast met de heldere, levendige kleuren die daar worden gebruikt. De verkoop in beperkte oplage vond plaats in oktober en november en werd met veel enthousiasme begroet.

De Baobikes komen zowel de studenten als de lokale gemeenschap ten goede door banen te bie-den en de mobiliteit te vergroten. Naast het ontvangen van fietsen krijgen de deelnemende scholen ook een werkplaats met een mecanicien.

We spraken met Romà Boule, directeur van Bicicletas Sin Fronteras, die verheugd was over de nieuwe fietsen maar ook enthousiast was over de ‘verhoogde zichtbaarheid van de organisatie, die zoveel voor ons betekent’. Alle verkochte truien werden opgestuurd met een persoonlijk ondertekende kaart van Romá.

Omdat alle winst rechtstreeks naar de Bicycles for Education-scholen in Senegal gaat, heeft uw steun de levering van 12 gele Baobikes aan jonge studenten van de Palamrin High School mogelijk gemaakt. Fietsen worden uitgereikt aan leerlingen die het verst van school wonen. De fietsen zor-gen ervoor dat de leerlingen goed uitgerust en op tijd aankomen en verbeteren hun leerprestaties. De echte schoonheid van het werk dat in Senegal door Bicicletas Sin Fronteras wordt gedaan, gaat verder dan het schenken van fietsen. Jongeren en hele gemeenschappen krijgen kansen die ze anders niet zouden hebben.

Nu de truien onderweg zijn, willen we graag zien waar ze je naartoe brengen. Dank u voor uw steun voor het werk van Bicicletas Sin Fronteras, uiteindelijk was dit project niet mogelijk geweest zonder uw hulp.

Ga naar bicicletassinfronteras.org voor meer informatie over het werk dat wordt gedaan in Senegal.