Just Cycle Nieuws, Link in Bio, Nieuws

‘Aerodynamische Hard-Day-collectie’ brengt WV De Amstel succes in Nederlands Club Kampioenschap

Opnieuw was het een succesvol en uniek Nationaal Club Kampioenschap voor WV De Amstel in de Flevopolder. Unieker zelfs dan twee jaar geleden, toen de Amsterdamse club, die rijdt in Tactic-kleding, een tweede plaats bemachtigde in het algemeen clubklassement. Dit jaar wonnen ze.

De jeugdformatie van WV De Amstel aan het vertrek

Het Nationaal Club Kampioenschap (NCK) is een jaarlijks evenement aan het eind van het wegseizoen. De Nederlandse wielerclubs rijden, soms inclusief profs die weer voor even uitkomen in de custom wielerkleding van hun cluppie, een ploegentijdrit. De afstand verschilt per categorie.

‘Aerodynamische wielerkleding’

WV De Amstel scoort al jaren goed tijdens het NCK. In 2019 won de Amsterdamse wielervereniging in een categorie en behaalde een podiumplaats. Destijds werd, naast het talent van de renners om hard te fietsen, het materiaal genoemd als ‘geheim voor het succes’. “Het zijn de fietsen, benen en de aerodynamische, zelfontworpen wielerkleding”, zo klonk het.

Deze vier jongemannen in Tactic-tenues pakten brons

De editie van 2021 zal WV De Amstel nog minder snel vergeten. Vier ploegen van de Tactic-sponsored team voegden zich bij de eerste tien. Eentje werd kampioen. Eentje pakte brons en – hoe kan het ook anders – de eerste plek in het overall ploegenklassement ging ook naar ‘roodzwarten’.

Jeugdploeg pakt goud

De jeugdploeg was het echte goudhaantje. Michiel Mouris, Tyler Eyk, Samuel Gunnink en Fabio Valerio raffelden 16,6 bochtige kilometers af met een gemiddelde van 44,4 kilometer per uur.

Ploegleider Hans zei na afloop dat het viertal een uitstekende wedstrijd had gereden. “Ze waren een halve minuut sneller dan de nummer twee. Een goede voorbereiding en veel oefenen in de laatste weken richting het NCK betaalt zich dus uit. De kwaliteit van de ploeg is enorm hoog.”

De juniorenequipe, bestaande uit hardrijders Jelle Boonstra, Mees van Duren, Viego Tijssen en Julian Vergouw, behaalde de tweede medaille voor De Amstel: brons. De A-ploeg kwam uiteindelijk met een gemiddelde van 49 kilometer per uur als tiende over de streep.

‘Geslaagde wielerdag’

“Dit is een prestatie van formaat”, klonk het in koor bij WV De Amstel na afloop van het NCK, terwijl ze proostten op een bijzonder geslaagde wielerdag. “Dit is een prestatie van de club, en elk lid mag hier trots op zijn.”

WV De Amstel won het overall ploegenklassement van het NCK